Har du kompetencerne til at blive mindfulnessinstruktør?

Har du kompetencerne til at blive mindfulnessinstruktør?

De seneste 10-15 år har handlet meget om hvordan vi kan blive bedre til at være stille. Sådan indeni. Inde i vores hoveder, hvor der hver eneste dag løber mellem 60.000-80.000 tanker rundt og forstyrrer dig.

Ja, forstyrrer dig. Og hvorfor siger jeg det? Fordi de 60.000-80.000 tanker ikke er rationelle. De er ikke effektive. De er ikke logiske. De gør faktisk ikke noget for dig.

Op ti 90% af vores tanker er repetitive, det vil sige, at det er tanker, som du har haft før og som bliver ved med at poppe op i dit hoved hele tiden.

Til ingen verdens nytte. Det er ulideligt. Det giver ingen mening. Men sådan er det faktisk bare.

SÅ – er du træt af at være en blandt mange (de fleste mennesker på denne klode faktisk) der går rundt med alt for mange tanker, alt for tit, og som er alt for irriterende, så kan det være, at du skal blive Mindfulness instruktør og lære at mestre dine tanker og samtidig lære andre mennesker at mestre deres tanker.

Du skal bare holde øje. 

Ti stille og hold øje. At være mindful betyder at man holder øje med hvad der sker i dit sind, at du altså er opmærksom på, hvad du tænker og hvordan du reagerer på det.

Hvis du ikke kender noget til mindfulness lyder dette super weird og hokus-pokus-agtigt. Og det er det til dels også lidt, også alligevel ikke. Det handler i virkeligheden om, at alt det vi ikke kender til, det synes vi ofte er mærkeligt, ulogisk eller ligefrem skørt.

Og når det handler om vores psyke, vores sind og vores tanker, ja, så kan det faktisk virke endnu mere weirdo!

Holdt. Klap hesten og prøv det her. Du ved (vel forhåbentligt) at du tænker hver eneste dag og du ved nok også, når ’den tanke’ er poppet op i hovedet på dig igen.

Altså når du siger til dig selv, arhghhh…nu tænker jeg på dét igen, jeg har tænkt på det heeeeeeele dagen. Det har du prøvet. Det vil sige, at du har faktisk prøvet at holde øje med dine tanker og være mindful. Du vidste bare ikke, hvad du gjorde.

Så øvelsen går i princippet bare ud på, at du skal holde øje med hvad du går og tænker over og bare ’observere’ dine tanker. Ikke stoppe dem. Ikke blive sur og tvær eller overrasket. Bare hold øje.

Skriv et svar