Har du styr på indholdet af en direktørkontrakt?

Har du styr på indholdet af en direktørkontrakt?

Kan du svare ja til ovenstående? Hvis ikke, så bare rolig vi guider dig!

En direktør kontrakt er en aftale mellem et selskab og selskabets direktør. Der aftales således både rammerne for ansættelsen og man sikrer at forholdende i selskabet er dokumenteret. Dette er vigtigt således at direktøren kan registreres hos Erhvervstyrelsen og omfattes efter selskabsloven. Her oplyses både de rettigheder og opgaver der skal løses, og det ansvar man som direktør har i selskabet. 

Men er det lovpligtigt spørger du så om?
Både og, direktørkontrakten er lovpligtig hvis personen er ejeren af selskabet. Men det er ikke lovpligtigt hvis ikke direktøren ikke ejer selskabet. Det er dog en fordel at få lavet kontrakten uanset hvad. Det er det fordi man både sikre den kommende direktør og selve selskabet. Man kan sætte vilkår for ansættelsesforhold og dermed dokumentere det hele. En anden fordel er at eventuelt opstående konflikter mindskes og det står klart i kontrakten, hvilke oplysninger der er mht. lønudbetaling og dokumentation der kan fremvises til myndighederne. 

Krav til indholdet

Der er ikke krav til indholdet som sådan, men sæt dig ned med dine samarbejdspartnere og bliv enige om indholdet! Det gør det nemmere at undgå konflikter. Du kan også få hjælp til at få udarbejdet kontrakten og det er en særlig god idé at have en advokat eller juridisk rådgiver indenover. 

Hvem kan hjælpe? Kan jeg selv lave den? 
Hvis du er direktør for et anpartsselskab (ApS), aktieselskab (A/S) eller en personlig virksomhed, er det her en god idé at få den oprettet. Hvis du derimod er ejer i en enkeltmandsvirksomhed og er din egen direktør, så kan du stadig lave den, om så du vil kalde den for ”ansættelseskontrakt” eller ”direktørkontrakt” er underordnet. 

I en almindelig lønmodtagers ansættelseskontrakt, er der nogle specifikke formkrav. Dette er dog ikke tilfældet for en direktørkontrakt. En advokat kan hjælpe med udarbejdelsen af kontrakten og sikre, er der tages hånd om de relevante forhold. 

Det kan være en omfattende proces at få den lavet uden hjælp, da man let kan overse vigtige faktorer, som i givet fald kan føre til konsekvenser senere hen. Derfor så få hjælp til det her direktørkontrakt via NEMSELSKAB som har mange års erfaring inden for udarbejdelse af direktørkontrakter.  Så slipper du for selv at bruge tid på et uoverskueligt stykke arbejde, hvis ikke det er din spidskompetence at udarbejde juridisk indhold. 

Husk nu, det er bedre at være på den sikre side, end at stå med alt arbejdet selv!

Skriv et svar