MPA - Master Person Analyse

MPA

Master Person Analyse

5 gode grunde til at benytte en personlighedstest

De fleste virksomheder har hverken tid eller ressourcer til at foretage en langstrakt rekrutteringsproces. Det handler i bund og grund bare om at skulle have den rigtige kandidat ansat så hurtigt som muligt. 

Selvom kandidaten har de rette kompetencer på papiret og ligeledes præsenterer sig godt til jobinterviewet, kan du ikke vide dig sikker på, at vedkommende har den rette personlighed til din virksomhed og dennes kultur.

Det kan en personlighedstest være med til at afklare for dig.

For det første kommer en personlighedstest til at sørge for, at du som virksomhed kan skabe et mere præcist billede af den kandidat der har ansøgt. Du lærer altså kandidaten bedre at kende.

Når det så er sagt erstatter en personlighedstest ikke interviews.

Du vil finde ud af hvor godt kandidaten kender sig selv.

Alt efter hvad du leder efter er der nogle krav og ønsker som denne specifikke person skal kunne opfylde. Det er altså også vigtigt at have selvindsigt og herved vide hvilke styrker samt svagheder man måtte besidde.

Du vil komme til at tage grundigere referencer.

Denne grund er essentiel fordi referencer ikke er brugbare hvis man ikke stiller tilstrækkeligt med konkrete spørgsmål. Dette er du samtidig ikke i stand til, hvis man dropper testen. Du vil med andre ord hindrer dig selv i at få mest muligt ud af referencerne og samtidig også den mest troværdige information.

Du sikrer dig at din nye medarbejder kommer så godt fra start som muligt.

Pointen med disse personlighedstest er at kandidaten samt virksomheden får indsigt i den respektive persons styrker og hermed også bliver afklaret på hvordan man kan hjælpe, vejlede og støtte denne person i selve ansættelsen.

Du vil komme til at spare penge.

At lave en fejlansættelse kan komme til at koste en virksomhed dyrt og det er der ingen der er interesserede i.