Sådan vælger du frivilligt arbejde i udlandet

Sådan vælger du frivilligt arbejde i udlandet

Det at blive frivillig i udlandet og skulle rejse ud af landet for at prøve frivilligt arbejde, kan være enormt grænseoverskridende. Samtidig kan man være nervøs over udgifter og muligheder, som kan være forbundet med et sådan ophold. Her vil vi komme med nogle gode råd, som kan forberede dig på frivilligt arbejde i udlandet.

Lav dit research

Et hverts forberedelsesarbejde til en ny frivilligtur bør starte med en søgning i de store frivillige databaser for at se, hvilke projekter der findes i mit interesseområde. Til dette kan du bruge et regneark eller blot skrive det ned på et papir, hvad du finder interessant og relevant.

Disse frivillige databaser online giver dig mulighed for at sortere og gennemse hele spektret af typer frivilligt arbejde indenfor forskellige arbejdsområder såvel som krav til bl.a. placering og tidshorisont. For nu skal du blot udfylde dit regneark eller papir med de projekter, der begejstrer dig, og i næste trin ser vi på at undersøge potentielle frivillige projekter.

Stil de rigtige spørgsmål

At undersøge de frivillige projekter nærmere, du har lavet en overfladisk undersøglse af, er dit næste trin og giver dig mulighed for at indsnævre din liste af potentielle frivillighedsprojekter. Følg flittigt dette trin i processen, fordi der er hjerteskærende konsekvenser af at støtte projekter, der ikke imødekommer folks behov og forventninger. Et eksempel – og en advarselshistorie – er de nuværende børnehjemsskandaler rapporteret i Afrika og Cambodja, hvor noget så uskyldigt som frivilligt arbejde på et børnehjem ofte kan have triste og hjerteskærende bivirkninger på børnene, som også kan ramme en selv som frivillig.

Derfor kan det være værd at stille dig selv nogle spørgsmål inden, som du undersøger for hver af de potentielle frivillighedsprojekter, som er med i dine overvejelser. Disse spørgsmål kan bl.a. bestå af følgende:

  • Hvor skal pengene hen? Se på placeringsgebyrer, og hvor meget af dette gebyr, der går tilbage til samfundet eller projekterne, som amn er frivillig for.
  • Hvordan arbejder organisationen med samfundet? Har de spurgt lokalsamfundet, om dette projekt er noget, der ønskes eller er nødvendigt for samfundet? Find ud af, om organisationen er parat til at holde fast og støtte projektet eller udviklingsarbejdet i potentielt mange år, hvis det er nødvendigt, eller gå helt væk, hvis ikke dette er tilfældet.
  • Hvad forventes der af frivillige? Hvad er den nøjagtige karakter af frivilligt arbejde, og hvad er niveauet for frivillig støtte på stedet?

Lige her kan du læse mere om frivilligt arbejde.

 

Skriv et svar